MENY
 
 

Lindor


Sporttemas lindor är en high tech produkt i all sin enkelhet.


Lindor Sporttemas lindor är bra för dynamisk styrka och ökad uthållighet. Våra lindor är anpassade både för utomhus och inomhusträning och ger en bättre komfort och säkerhet under träningen. Våra produkter har hög hållbarhet och lång livslängd.

Hur fäster man sin linda bäst?

Det är viktigt att boxningslindan sätts på korrekt, så att det blir bekvämt och säkert för dig. Det första du ska se till är att boxningslindan inte veckar sig, speciellt runt knogarna. Det räcker med ett litet veck och det kan leda till smärta efter ett par slag. Om dina fingrar blir vita så har du satt fast boxningslindorna för hårt. Det finns många olika metoder att linda en boxningslinda, och det spelar inte särskilt stor roll vilken man använder sig av - så länge inte boxningslindan veckar sig.
Det beror helt på från person till person hur hårt eller löst man vill linda sin boxningslinda. Några föredrar ett kraftigt stöd av handen, medan andra föredrar flexibiliteten med en löst lindad boxningslinda. Man ska dock inte linda för löst eller för hårt, för då får man antingen inget stöd, eller mister blodtillförseln i händerna.

Är du osäker på vilken produkter som passar dig bäst gällande våra lindor? Vi på vår kundtjänst svarar gärna på dina frågor och funderingar.


Här nedan kan du se hela vårt utbud av lindor:

 

Skydda dina händer med Sporttemas lindor av hög kvalitet.


Lindor Sporttemas lindor har hög kvalitet och snygg design från kända varumärken. Våra lindor gör det lätt för dig att träna och känna dig säker.
Du kan alltid komplettera dina lindor med dessa produkter från Sporttema för att få en så optimal träning som möjligt:


- Everlast Pro Style Handwraps Bandage i elastisk bomull/spandexblandning för stöd och komfort. Ögla för tummen
- Tandskydd Enkelt tandskydd i silikon. Formas lätt efter dig


Varför ska man använda lindor under träningen?

Det är viktigt att du undgå skador under en boxningsmatch. Ska du upprätthålla en fast och effektiv träning är det extra viktigt att använda boxningslindor under din träning eller match. Boxningslindor förebygger knog, handleds och broskskador i händerna, och med en riktigt bra boxningslinda kan man också uppnå stabilitet och stöd av handleden. Många upplever att det känns mer tryggt att använda boxningslinda, vilket gör att man vågar mer, och därmed också uppnår en högre intensitet i träningen. Det är viktigt att man använder boxningslindor på rätt sätt, då fel lindning kan ge mer skada istället för att förebygga skador.
....................

Vilket material ska man ha på lindorna?

Det finns två typer av material på boxningslindor, elastiska och oelastiska.
Den elastiska boxningslindan är mest populär bland fitnessutövare, motionärer och nybörjare, då de är lite enklare att sätta på. De formar sig nämligen efter handen. Detta betyder dock inte att man inte kan använda en elastisk boxningslinda när man blir lite bättre, eller om man redan är seriös boxare.
Den oelastiska boxningslindan är svårare att sätta på än den oelastiska, men ger ett bättre stöd för händer och fingrar.
....................


....................

Frågor?

Har du frågor eller funderingar kring våra lindor så kontakta gärna vårkundtjänst

....................
 
 
 
KONTAKTA OSS
 
Öppettider
Vardagar 08:30-15:00
 
Tel 0454-10920
 
Adress
Sporttema Sverige AB
Drottninggatan 47
374 36 Karlshamn
 
FÖLJ OSS
 
Nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress för
att få nyheter och erbjudanden från oss.

 
 
 
 
OM SPORTTEMA
 

Vår affärsidé är att erbjuda våra kunder träningsredskap av högsta kvalitet till bästa pris via nätet. Vårt mål är att bli det självklara valet när du som kund söker träningsredskap för din träning. Hos oss köper ni inte ett träningsredskap utan en bättre hälsa och en mera vältränad kropp.