MENY
 

Gåstavar


Stavgång är ett enkelt sätt att snabbt komma igång med träningen och komma i form. När du promenerar med stavar aktiverar du hela kroppen och ökar därmed din förbränning med upp till 30-60 procent, jämfört med när du går utan.


Hos oss på Sporttema hittar du olika varianter av gåstavar, både för nybörjaren och den mer rutinerade. Här finns stavar med vikt och motstånd, som gör träningen mer utmanade, men även stavar utan vikt.


Alltid fri frakt och öppet köp


Vi tycker inte att det ska kosta något extra för dig att få hem dina gåstavar. Därför har vi alltid fri frakt. Skulle du inte vara nöjd med ditt köp har du alltid möjlighet att returnera ditt köp i 30 dagar från och med det datum som stavarna levererats hem till dig.


Läs mer om våra olika gåstavar här.

 
 
10 produkter
 
 •  
  Utbytes gummifötter till alla BungyPump gåstavar.
  89 kr
   
   
 •  
  Gummifötter med spetsar som passar för isiga och hala underlag. Dessa passar alla BungyPump-stavarna. 
  119 kr
   
   
 •  
  Gummifötter av rundad modell till BungyPumpstavar. Tillverkade i Naturgummi. Dessa fötter passar alla modeller av märket BungyPump.
  125 kr
   
   
 •  
  Gåstav som hopfälld blir 35 cm. Fäll ut den och den är sedan justerbar mellan 111-125 cm.
  449 kr
   
   
 •  
  BungyPump Slimline - en lite enklare fjädrande träningsstav som vänder sig till de som vill komma igång med sin träning. Passar till vardagsmotionärer som vill komma i form och underhålla sin kondition. Denna stav är smalare i modellen, har ett nättare handtag och ergonomisk handske som enkelt kan kopplas lös genom ett tryck på knappen på toppen. Staven är tillverkad helt i aluminium och är justerbar i längd. 
  699 kr
   
   
 •  
  Träningsstav som vänder sig till dig som vill komma igång med din träning eller jobbar med din rehabilitering. BungyPump Number One är utmärkt till dig som vardagsmotionär för att komma i form, bygga muskler och utöka din kondition.
  999 kr 799 kr
   
   
 •  
  BungyPump Walkathlon - den justerbara träningsstaven med motstånd som vänder sig till nybörjaren såväl de som redan är aktiva med sin träning och söker utmaning. Möjligt att byta motstånd mellan 4 och 6 kilo samt att variera mellan motstånd eller stum.
  949 kr
   
   
 •  
  4 kilos motstånd BungyPump Pink Charity - träningsstaven som vänder sig till de som vill komma igång med träning eller behöver ett bra redskap för rehabilitering. Passar till vardagsmotionärer som vill komma i form och underhålla sin kondition.
  995 kr
   
   
 •  
  BungyPump Energy - den tuffa träningsstaven som vänder sig till de som redan är aktiva med sin träning och söker utmaning. Passar bra för elitmotionärer som vill utvecklas i sin träning.Staven är unik med sin inbyggda fjädring på cirka 20 cm och motstånd på 6 kilo.
  999 kr
   
   
 •  
  BungyPump Power - en tuffare träningsstav som i första hand vänder sig till de som tränar mycket och behöver en rejäl utmaning. Passar bra för elitidrottare och starka personer som kräver mer utmaning - en mycket tuff stav.
  1 399 kr
   
   
 

Gåstavar som passar dig


Gåstavar, eller träningsstavar, kommer i flera olika utföranden och är designade för olika träningsnivåer. Oavsett om du är elitidrottare eller bara vill komma i bättre form, så finns det ett par stavar som passar dig.


Justerbara stavar


Flera modeller av gåstavar går att justera längden på. Vi rekommenderar att du väljer en sådan eftersom de är mest ergonomiska. Det är nämligen viktigt att du har rätt längd på dina gåstavar. En riktlinje du kan ha i åtanke är att längden på staven ska vara runt 70 procent av din egen kroppslängd, det vill säga de ska nå till dina armbågar när armarna hänger ned. Då kommer dina armar vara böjda i 90 graders vinkel när du väl håller i handtagen.


Stavar med fjädring


Gåstavar med fjädring, eller bungypump, ger dig en mycket effektiv träning då de är försedda med en tyngd vilket gör träningen lite mer utmanade. Är du nybörjare ska du kanske inte börja med motstånd. Men för dig som redan har tränat stavgång en del, kan stavar med fjädring vara ett bra val.


Hopfällbara stavar


Bland våra gåstavar hittar du även hopfällbara stavar, som du smidigt kan förvara när de inte används då de inte tar så mycket plats. De är även lätta att ha med sig i väskan för att sedan enkelt fällas ut när det är dags för ett pass.


3 fördelar med gåstavsträning


Skonsam träning


Gåstavar ger inte bara konditionsträning, utan bidrar även med en mycket skonsam träning. Stavgång är snällt mot både höfter och knän, och är en form av träning som även används vid rehabilitering.


Tränar hela kroppen


En av de allra största fördelarna med träningsstavar är att de ger en effektiv träning för hela kroppen. När du går promenader med stavar tränar du både ben, mage, rygg, bröst och armar. Dessutom ökar syreupptagningsförmågan och blodcirkulationen.


Träning som passar alla


Stavgång är en träningsform som passar alla, ung som gammal, nybörjare som elitidrottare. Det är en perfekt träningsform för de som önskar gå ner i vikt då du aktiverar hela din kropp och ökar förbränningen.


Till sist så får du även möjligheten att vistas ute i naturen, vilket är perfekt för dig som gärna tränar utomhus.


Att tänka på vid träning med gåstavar


Även om gåstavar innebär en skonsam form av motion, så är det givetvis viktigt att du använder rätt teknik för att undvika felbelastning och skador. Vi rekommenderar att du kombinerar stavgången med vanliga promenader, då ryggen blir lite mer låst när du tränar med stavar. Stavgång två gånger i veckan kombinerat med några vanliga promenader är ett bra tips att ha med sig. Varför inte kombinera stavgången med att ta några promenader i veckan på ett promenadband? Det gör att du alltid kan promenera, oavsett väder.


Rekommenderade tillbehör till dina gåstavar


Under vinterhalvåret när kylan tar vid och det lätt kan bli lite mer halt på marken, kan du komplettera dina stavar med ett par vinterspetsar. På så vis får stavarna lite bättre grepp om marken, och du kan fortsätta njuta av sköna promenader även under de mer kalla dagarna. Här hittar du våra vinterspetsar för gåstavar.


Så här går du med gåstavar


För att du ska få ut det bästa av din träning med gåstavar, kommer här en liten guide för vad du ska tänka på när du är ute och går:

 1. Börja med att ta ett bra grepp runt din gåstav och fäst eventuella remmar runt din hand. Det är vanligt att stavarna har en särskild höger- respektive vänsterstav, där höger oftast är märkt R och vänster är märkt L.
 2. Se till att dina axlar är avslappnade.
 3. Armen hålls utsträckt och pendlar fram.
 4. Gå framåt och ha stavarna lätt släpande längs marken.
 5. Gå med diagonalgång, det vill säga att höger fot är fram när vänster hand är fram.
 6. Fäst stavspetsen i marken och tryck sedan staven nedåt och bakåt under steget.
....................

Frågor?


Har du frågor eller funderingar kring våra gåstavar så kontakta gärna vår kundtjänst.

 
 
 
KONTAKTA OSS
 
Öppettider
Vardagar 08:30-15:00
 
Tel 0454-109 20
Fax 0454-72 00 25
info@sporttema.se
 
Adress
Sporttema Sverige AB
Drottninggatan 47
374 36 Karlshamn
 
FÖLJ OSS
 
Nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress för
att få nyheter och erbjudanden från oss.

 
 
 
 
OM SPORTTEMA
 

Vår affärsidé är att erbjuda våra kunder träningsredskap av högsta kvalitet till bästa pris via nätet. Vårt mål är att bli det självklara valet när du som kund söker träningsredskap för din träning. Hos oss köper ni inte ett träningsredskap utan en bättre hälsa och en mera vältränad kropp.

 
 
KUNDSERVICE
 
 
support@sporttema.se