MENY
 

Gåstavar


När du använder gåstavar under dina promenader kan du öka din förbränning med upp till 30-60 %, jämfört med när du går utan dem. Det är ergonomiskt att använda träningsstavar och dessutom väldigt lätt att komma igång med. Om du använder stavar som har fjädring gör du träningen ännu mer effektiv eftersom din förbränningen ökar. BungyPump är ett exempel på stavar med fjädring. Den har även ett motstånd på 4 kilo. Stavar med motstånd gör att man kan maximera resultaten som man får ut av sitt gångpass. Om du är ny till stavgång rekommenderas det dock att du börjar med stavar utan motstånd.

 
 
11 produkter
 
 •  
  Utbytes gummifötter till alla BungyPump gåstavar.
  89 kr
   
   
 •  
  Gummifötter med spetsar som passar för isiga och hala underlag. Dessa passar alla BungyPump-stavarna. 
  119 kr
   
   
 •  
  Gummifötter av rundad modell till BungyPumpstavar. Tillverkade i Naturgummi. Dessa fötter passar alla modeller av märket BungyPump.
  125 kr
   
   
 •  
  Modern gåstav/träningsstav tillverkad i extremt lätt kolfiber med dubbla lager beläggning. Stavarna kan användas året runt för effektivisera din träning medans du går. Stavarna har ett bekvämt stötdämpande system.Handtag tillverkat i greppvänlig kork och har justerbara öglor runt handen. 
  399 kr 349 kr
   
   
 •  
  Sportspro Travel är resestaven av hög kvalitet som är liten och lätt. Staven är justerbar och har 4 sektioner som enkelt och lätt klickar in i varandra utan några som helst låsanordningar. Hopfällda är de enbart 35 cm långa och får plats i en kabinväska. De är idealiska att ta med på resan.
  449 kr
   
   
 •  
  BungyPump Slimline - en lite enklare fjädrande träningsstav som vänder sig till de som vill komma igång med sin träning. Passar till vardagsmotionärer som vill komma i form och underhålla sin kondition. Denna stav är smalare i modellen, har ett nättare handtag och ergonomisk handske som enkelt kan kopplas lös genom ett tryck på knappen på toppen. Staven är tillverkad helt i aluminium och är justerbar i längd. 
  699 kr
   
   
 •  
  Träningsstav som vänder sig till dig som vill komma igång med din träning eller jobbar med din rehabilitering. BungyPump Number One är utmärkt till dig som vardagsmotionär för att komma i form, bygga muskler och utöka din kondition.
  999 kr 799 kr
   
   
 •  
  BungyPump Walkathlon - den justerbara träningsstaven med motstånd som vänder sig till nybörjaren såväl de som redan är aktiva med sin träning och söker utmaning. Möjligt att byta motstånd mellan 4 och 6 kilo samt att variera mellan motstånd eller stum.
  949 kr
   
   
 •  
  4 kilos motstånd BungyPump Pink Charity - träningsstaven som vänder sig till de som vill komma igång med träning eller behöver ett bra redskap för rehabilitering. Passar till vardagsmotionärer som vill komma i form och underhålla sin kondition.
  995 kr
   
   
 •  
  BungyPump Energy - den tuffa träningsstaven som vänder sig till de som redan är aktiva med sin träning och söker utmaning. Passar bra för elitmotionärer som vill utvecklas i sin träning.Staven är unik med sin inbyggda fjädring på cirka 20 cm och motstånd på 6 kilo.
  999 kr
   
   
 •  
  BungyPump Power - en tuffare träningsstav som i första hand vänder sig till de som tränar mycket och behöver en rejäl utmaning. Passar bra för elitidrottare och starka personer som kräver mer utmaning - en mycket tuff stav.
  1 399 kr
   
   
 

Träningsstavar ger allsidig träning

Förutom att gångstavar ger utmärkt konditionsträning bidrar de även med ett mycket skonsamt sätt att träna på. Stavgång är snällt mot höfter och knän och denna form av träning används till och med vid rehabilitering. När du går promenader med träningsstavar tränar du både ben, mage, rygg, bröst och armar. Dessutom ökar syreupptagningsförmågan och blodcirkulationen. Det är inte heller svårt att komma igång med träningen, men även om det är en skonsam form av motion är det givetvis viktigt att du använder rätt teknik för att undvika felbelastning och skador. Träningen bör även kombineras med vanliga promenader, eftersom ryggen blir mer låst vid stavgång. Stavgång två gånger i veckan kombinerat med några vanliga promenader rekommenderas.


Promenera dig i form

En av de allra största fördelarna med träningsstavar är att det ger en effektiv träning för hela kroppen, samtidigt som det är skonsamt, snabbt att lära sig och är lätt att utföra. Du får vistas ute i naturen och andas frisk luft, samtidigt som du verkligen aktiverar din kropp och ökar din förbränning. Stavgång är en träningsform som passar nästan alla, ung som gammal. Att promenera är ett trevligt sätt att gå ner i vikt och träna de största muskelgrupperna och eftersom det räcker att göra det två gånger i veckan är det även tidseffektivt. Varför inte kombinera stavgången med att ta några promenader i veckan på ett promenadband? Det gör att du alltid kan gå på promenader, oavsett väder.


Välj rätt stav för dig

Träningsstavar finns i många olika utföranden och är designade för olika träningsnivåer. Oavsett om du är elitidrottare eller en motionär som bara vill komma i bättre form finns det stavar som passar. Många gåstavar går att justera längden på och det är rekommenderas att välja en sådan eftersom det är mest ergonomiskt. Att köpa gåstavarna med fjädring är ett bra val eftersom det ger mycket effektivt träning, men som sagt behöver du inte välja de med motstånd om du är nybörjare. För elitidrottaren eller för dig som redan har tränat genom stavgång ganska mycket kan det dock vara ett bra val. Med stavgång kan du komma igång med din träning på ett snabbt och lätt sätt! Promenera dig i form.


Så här går du med gåstavar

Många stavar en särskild höger respektive vänstersatv. Höger är oftast märkt R och vänster är märkt L.
-Börja med att ta ett bra grepp runt din gåstav och fäst eventuella remmar runt din hand.
-Gå framåt och ha stavarna lätt släpande längs marken.
-Du går med diagonalgång, när höger fot är fram så är vänster hand fram.
-Axlarna är avslappnade och hängande nere.
-Armen håls utsträckt och pendlar fram.
-Fäst stavspetsen i marken och tryck sedan staven nedåt/bakåt under steget.

 
 
 
KONTAKTA OSS
 
Öppettider
Vardagar 08:30-15:00
 
Tel 0454-109 20
Fax 0454-72 00 25
info@sporttema.se
 
Adress
Sporttema Sverige AB
Drottninggatan 47
374 36 Karlshamn
 
FÖLJ OSS
 
Nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress för
att få nyheter och erbjudanden från oss.

 
 
 
 
OM SPORTTEMA
 

Vår affärsidé är att erbjuda våra kunder träningsredskap av högsta kvalitet till bästa pris via nätet. Vårt mål är att bli det självklara valet när du som kund söker träningsredskap för din träning. Hos oss köper ni inte ett träningsredskap utan en bättre hälsa och en mera vältränad kropp.

 
 
KUNDSERVICE
 
 
support@sporttema.se