Sporttema.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Start | Om Sporttema | Magasinet | Träningstips | Varför yoga - del 1

Varför yoga - del 1

Yoga har utvecklats till att nästan bli en folkrörelse i Sverige idag. Man tränar yoga för att bli behålla sin smidighet, för att lära sig andas, för att bli stark, ja, "you name it".
 
Finns det någon kropp eller knopp som inte gynnas av att träna yoga undrar ju undertecknad. Jag är ju sedan några år tillbaka en hängiven yoga-utövare och bara älskar det.

Som senior har jag ju upptäckt att jag blivit stelare med åren och efter att ha så kallat gått i väggen för 15 år sedan så är jag heller inte lika stresstålig längre och där har ju yogan med sin andningsteknik varit guld.
 
Jag har blivit både starkare och smidigare. Jag kan i vilken vardagssituation som helst som jag känner triggar igång mig stanna upp några minuter och bara andas.

I yogan finns ju olika positioner som fämjar olika saker och jag tänkte presentera en position varje gång som jag pratar yoga här på sajten och vi börjar med nedåtgående hund.
 
Nedåtgående hunden är ju en klassisk position som finns i alla yogaformer. Rätt gjord kommer den hjälpa dig att få en bättre hållning, mindre spänningar i axlarna och ökad rörlighet i ländrygg och baksida lår.

När man utövar sin yoga är det himla gött att ha en yogamatta. Du hittar en Yogamatta producerad i miljövänliga material, speciellt väl ägnad för träning av Yoga och Pilates här.