Sporttema.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Start | Om Sporttema | Magasinet | Träningstips | Vad är egentligen suspension training

Vad är egentligen suspension training

Många pratar suspenion training, men vad är det egentligen, hur och varför tränar man det? Vi reder ut begreppen.
 

Suspension Training är motståndsträning där du jobbar med olika övningar och använder din egen kropp som tyngd. Man utvecklar fysisk styrka när man använder funktionella rörelser och dynamiska positioner.

 

Så kallad "rope träning" har funnits sedan 1800-talet

 

Randy Hetrick, en före deta Navy Seal  utvecklade Total Resistance eXercise (TRX) utrustningen och den associerade träningsviktens övningar på 1990-talet och började marknadsföra den 2005.

  

Förespråkare av suspensionsutbildning argumenterar för att det utvecklar kärnkroppsstyrka, såväl som gemensam och muskulös stabilitet, vilket minskar risken för skada. Medans vissa idrottsforskare har uttryckt oro för att svagare individer kanske inte har kärnstabilitet eller gemensam integritet att använda systemet på ett säkert och effektivt sätt

 

TRX Suspension Trainer är ett mycket effektivt sätt att träna hela kroppen. 

Du anpassar motståndet utefter din egen nivå och med din egna kroppsvikt. 

Med hjälp av handtagsförsedda remmar kan du träna hundratals olika övningar för så väl styrka, balans, rörlighet och kondition.

 

Källa: Wikipedia

 

Ska vi vara krassa är det enda du behöver är ett starkt band med fästen och handtag så är du igång.

 

Här hittar du våra produkter för suspension training