Sporttema.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Start | Om Sporttema | Magasinet | Träningstips | Therese och Göteborgsvarvet

Therese och Göteborgsvarvet

I helgen var det stor folkfest i Göteborg. Göteborgsvarvet gick av stapeln och Therese Svensson från Karlshamn stod på startlinjen tillsammans med 60 000 personer.
 

Sporttema har fått äran att ta reda på hur det känns att ta sig igenom Göteborgsvarvet.

 

Therese Svensson var en av de 60 000 personer som i lördags ställde sig på startlinjen. Hon har laddat hela vintern för att delta.

 

Hur kändes det att stå på startlinjen med 60 000 andra löparsugna personer?

- Det kändes spännande, en superhäftig upplevelse. 

 

Vad var värsta/bästa sträckan?

- Den värsta sträckan tyckte jag var avenyn, vindstilla och med lite lutning hela vägen. vid Göta-älvbron var det super jobbigt uppför där var jag nära på att börja gå, men jag orkade peppa mig till att fortsätta springa.

 

Kände du att du laddat ordentligt inför loppet och vad var din målsättning med att delta?

- Jag tyckte att jag har laddat bra, har kört två kortare rundor och ett långpass i veckan men den sista tiden hittade jag ingen lust till att styrketräna, så det fick jag sota lite för under loppet kände jag. 

 

- Min målsättning från början var att se om jag kunde klara det, och få lite morot till den vanliga träningen. Men målet var att komma i mål på en tid under 2h, tyvärr blev det 2h 6min så jag får lägga om träningen och komma bättre mentalt förberedd nästa år.  

 

Hur firade du målgången?

Jag firade med att gå ut och äta med mina vänner på kvällen.

 

Kan du tänka dig att delta i fler lopp och i så fall vilka?

-Jag ska försöka vara med i lite mer lopp så att jag kan få lite mer tävlingsvana. Kommer absolut delta i Göteborgs-varvet fler gånger. 

 

Kommer din träning/upplägg vara lika som här eller tänker du något annorlunda?

-Jag kommer köra mer intervall och tröskel pass än vad jag har gjort, och inte slarva så mycket med styrketräningen, och nästa år kommer jag våga ta för mig mer under tävlingen så jag inte lägger så mycket energi och tid på att sicksacka mellan de andra löparna. 

 

Tack Therese för att du delar med dig av din upplevelse. Tänk på att här på Sporttema hittar man massor med bra hjälpmedel för att förbereda sig inför sådana här utmaningar. Allt från löpband till hantlar. 

 
Bilder Therese Svensson 
/Sporttema teamet