Sporttema.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Start | Om Sporttema | Magasinet | Träningstips | Spring genom bokskog och vitsippor - Blekinge RiverTrail 2018

Spring genom bokskog och vitsippor - Blekinge RiverTrail 2018

Just idag saknar vi dock både vitsipporna och bokskogen, de finns där men ligger fortfarande i dvala. Det är Söndagen den 11 mars och Blekinge RiverTrail bjuder på ett provlopp. Jag väntar på Fredrik Smedberg från Skogsfalken utanför Norrevångsskolans entré.
 
Vädret hade ju kunnat vara lite snällare för det 20-tal entusiaster som mött upp inför provloppet på 9,5 km. Det har trillat blötsnö från skyn under hela morgonen, vilket inte verkare avskräcka det här gänget.
 
Idag är det första av två provlopp inför det riktiga den 26 maj. Loppen finns i två sträckor för vuxna.  En sträcka på 9,5 km och en på ca två mil.
 
Starten är vid Norrevångsskolan i Mörrum och man springer på skogsstigarna utmed Mörrumsån. Genom vackra bokskogar och vitsippebackar i maj, det blir en upplevelse det kan jag lova.
 
Det är tredje året i rad som Skogsfalken arrangerar Blekinge RiverTrail. Intresset för den här sortens lopp ökar i Sverige och hela Europa berättar Fredrik. 
- Tanken föddes då för tre år sen, vi tänkte att det här är vi bra på, vi har ju sprungit i skogen som orienterare sen urminnes tider känns det som och nu kör vi som sagt för tredje året i rad eftersom det varit så bra gensvar de andra åren, säger Fredrik
 
- Vi har varit ca 2-300 deltagare åren som varit och alla har varit jättenöjda.
Omgivningarna är ju fantastiska här utmed ån på vårkanten.
 
- Vi vill ju bjuda på lite mer så alla får en tröja och en hamburgare vid målgång. Det är ett lopp för alla, både för elit eller vanlig motionär. Alla klarar 9,5 om de får göra det i sin takt, säger Fredrik.
  
Det kommer även att finnas en klass för barn som kallas River kidz i år som har en bana på 500 meter. Till River Kidz krävs ingen föranmälan men man får ändå chansen att känna på hur det kan vara att springa ett lopp.
 
Fredriks tips om du är helt otränad och sugen på att faktiskt springa 9,5 eller två mil är att börja lätt med att träna två gånger i veckan. Kör lite intervaller spring tio minuter, gå i tio ca 2 km och bygg sakta på.
 
Undertecknad antar utmaningen, så jag kommer dela med mig av min väg till 9,5 km utmed Mörrumsån den 26 maj.
 
Tider du inte får missa/fakta:
Nästa provlopp är i April, håll utkik på FB Blekinge RiverTrail.
 
Det riktiga loppet går av stapeln den 26 maj med start och mål vid Norrevångsskolan i Mörrum. 
 
Long River dam/herr 20 km
Half River dam/herr 9,5 km
River kidz 500 m
 
Anmälan på blekingerivertrail.se fram till 1 maj kl 23:59. Anmälningsavgiften är 400:- för vuxna och 50:- för River kidz. I avgiften ingår en funktions t-shirt och hamburgare + dryck vid målgång. Priser till de tre bästa i varje klass och alla River Kidz. Dessutom lottas priser ut till fullföljande deltagare. Mer info hittar ni på hemsidan.
 
Bilder: Skogsfalken och Maria Henriksson 
 
Om du inte vill ge dig ut och träna inför Blekinge RiverTrail så funkar det jättebra med ett löpband ;-) Läs mer här
 
//Mia
Sporttema teamet 
 

 
 
Jotack! Lite backigt är det. (Bild Skogsfalken)
 
 
Bron vid Vittskövle. (Bild, Maria Henriksson)