Sporttema.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Start | Om Sporttema | Magasinet | Träningstips | Sensommardagar i kajak

Sensommardagar i kajak

September kan bjuda på några riktigt härliga sensommardagar. Ta vara på varenda minut. Var gör man inte det bäst om inte ute vi vår svenska natur.
 

Hyr en kajak och ge dig ut på sjön. Ta med kaffepannan och njut av en kopp hemlagat kok-kaffe på någon ö. Ta med ungarna och tälta.

 

Motion, frisk luft och umgås på det enkla och basala sätt som vi gjort i flera hundra år, berätta historier vid lägerelden. Visst låter det hur gött som helst.

 

Paddla kajak kräver dock sin man eller kvinna, håller man inte koll på paddel och balans kan man lätt slå runt, men får man till tekniken går det undan och är rolig träning för överkroppen. Passa på att få igång flåset ordentligt och ta ett dopp i sjön efteråt.

 

Du hittar dock säkrare kanoter där du kan få plats med både packning och barn. En helt vanlig kanot av det större slaget kan ge en magisk upplevelse på en av våra många insjöar när ni tysta glider fram över det blanka vattnet en sommardag.

 

Ta vara på varandra!