Sporttema.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Start | Om Sporttema | Magasinet | Träningstips | Bli hjärnsmart med motion

Bli hjärnsmart med motion

Forskning visar att vi faktiskt blir smartare av motion
 

Inte kunde man väl tro att motion gör så att man blir smart. Men nu visar forskning att ju bättre kondis du har desto mer fixar din hjärna. 

 

Anders Hansen har skrivit om konsten att bli  "hjärnsmart". Där han berättar om att forskning visar att 45 min rask promenad tre gånger i veckan faktiskt gör att vi blir smartare oavsett ålder. 

 

Med träning menar han i de här fallen just konditionsträning i någon form, alltså du behöver få en pulshöjning. Forskningen visar då att du ökar din koncentrationsförmåga, simultankapacitet, intelligens m.m.

 

Man har t ex gjort tester på 9-åringar som visat att 20 min motion/lek/rörelse vid 1 enda tillfälle gjort att de fick bättre läsförståelse.

 

Vårt minne sitter i något som heter hippocampus. Från 25-års ålder krymper hippocampus med ca 1% per år. Forskningen Anders berättar om visar nu att det faktiskt blir omvänt om vi gör något pulshöjande i 45 minuter tre gånger i veckan.

 

Förstår ni nu varför vi på Sporttema sysslar med det som vi gör. 

Vi har massor av produkter som hjälper dig att höja pulsen. Välj de som passar dig bäst på www.sporttema.se 

 

Se filmen med Anders Hansen här