MENY
 

köpguide Crosstrainer

 

Crosstrainer

Crosstrainer är en träningsform med lågt slitage för att träna benen och rygg/bröst samtidigt. Samtidigt rör du magen och sidorna fram och tillbaka. Denna effektiva träningsform bränner mera kalorier än om du tränar de olika muskelgrupperna var för sig. Att träna på en crosstrainer är idealisk träning om du önskar gå ner i vikt. 

 

Dess bredd av rörelser bygger flexibilitet, och några pass i veckan bygger även upp din kondition.

 

 

Att välja Crosstrainer

 

Det finns crosstrainer som man manuellt justerar samt de som styrs via en display.

  • Manuella - här varierar man motståndet manuellt med en ratt. Antalet motståndsnivåer är begränsade, vanligtvis runt 8 st. Displayen har begränsad information och saknar träningsprogram.

    Passar den som söker en billig och prisvärd crosstrainer utan att ha högre mål.
  • Displaystyrda - här styrs motståndet via displayen (träningsdatorn). Antalet motståndsnivåer är ofta högre, 12-16 eller ännu flera. Desto större antal nivåer, desto mindre är skillnaden mellan varje steg. Vanligtvis även träningsprogram som ger högre motivation i din träning. Har du högre mål med din träning bör du välja en av dessa modeller.

Man bör även beakta:

Vikt på svänghjulet. Svänghjulet är det som man driver runt medan man tränar och som bromsas av magneterna. En högre vikt på detta ger vanligtvis ett jämnare gång under träningen. 


Steglängden - under träningen gör benen en elliptisk rörelse, en längre rörelse är ofta att föredra, framför allt om man är lång.

 

 

Skapa plats för din crosstrainer

Se storleken på respektive crosstrainer, beräkna ytterligare ca 0,5 m runt varje sida som ska vara fritt.

 

 

Modeller som har transporthjul gör det enklare att rulla fram när du ska träna, t.ex. framför tv:n. Efter träningen kan den sedan enkelt rullas undan.

 

Det finns även crosstrainers som man kan fälla upp bakre delen på för att spara plats när den inte används.

 

 

Vad behöver du mera?

Då du kommer att röra dina anklar en hel del bör du även se över att du har ett par bra skor som stödjer bra. Du bör även ha en fast yta som inte crosstrainern halkar runt på. Det finns i butiken särskilda underlagsmattor för detta. De minskar även vibrationer och ljud om du bor i en lyhörd lägenhet.

 
 
 
 
KONTAKTA OSS
 
Öppettider
Vardagar 08:30-15:00
 
Tel 0454-109 20
Fax 0454-72 00 25
info@sporttema.se
 
Adress
Sporttema Sverige AB
Drottninggatan 47
374 36 Karlshamn
 
FÖLJ OSS
 
Nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress för
att få nyheter och erbjudanden från oss.

 
 
 
 
OM SPORTTEMA
 

Vår affärsidé är att erbjuda våra kunder träningsredskap av högsta kvalitet till bästa pris via nätet. Vårt mål är att bli det självklara valet när du som kund söker träningsredskap för din träning. Hos oss köper ni inte ett träningsredskap utan en bättre hälsa och en mera vältränad kropp.

 
 
KUNDSERVICE
 
 
support@sporttema.se