MENY
 
 

Sandsäck


Sporttemas sandsäck är perfekt för crossfitträning, utomhusträning och tyngre andra styrketräningar.


Sandsäck Sporttema säljer prisvärda och snygga sandsäckar av hög kvalitét.
En sandsäck är en lysande produkt för varierade och funktionella övningar som tränar flera muskler samtidigt. Ger möjligheter för att träna hela kroppen på ett nytt och roligt sätt.

Varför är en sandsäck så bra?

En sandsäck är perfekt om du vill träna hela kroppen. Allt du behöver är Sporttemas snygga sandsäck och en önskad mängd sand.
Fördelen med sandsäckar är att säcken har fler än ett användningsområde och kan användas i så gott som vart du vill. En sandsäck är perfekt för både inom- och utomhusträning. Ytterligare en fördel förutom att sandsäcken är prisvärd och är ett mångsidigt redskap, är att sandsäcken är utmärkt för att bygga styrka på det gamla hederliga sättet. Gör dina squats, utfall, cleans och pressar med en sandsäck för att få ut ännu mer av din träning. Sandsäcken ger din en instabilitet i din träning, vilket gör att din kroppsstyrkas utvecklingskurva kommer skjuta i höjden.


Sporttema erbjuder frifrakt och 30 dagars öppet köp.
Har du frågor eller funderingar kring våra sandsäckar kan du alltid kontakta vår kunniga kundtjänst här


Kolla gärna in våra sandsäckar här:

 

Träna hela kroppen med hjälp av en sandsäck.

Sandsäck En sandsäck är besvärlig, otymplig och tung, Men det är exakt den omväxlande träningen som behövs för ett framgångsrikt och bra träningspass.


Vad är fördelen med en sandsäck?

Om man jämför en sandsäck med en skivstång så behöver man mer teknik och det tar månader lära sig behärska en skivstång på rätt sätt. Medan det bara tar ett par minuter att lära sig att säkert och effektivt flytta en säck med sand. Detta gör att sandsäcken är ett mer inkluderande träningsredskap för alla och ett fantastiskt bra inlärningsverktyg på resan mot mer avancerade övningar och mål som du sätter.


Hur fungerar en sandsäck?

En sandsäck fungerar så att säckens form och tyngdpunkten förändras när du lyfter den. Detta är unikt jämfört med andra träningsutrustningar. Varje repetition kan skilja sig från den förra vilket gör sandsäcken till en konstant utmaning, även för rutinerade atleter. Med detta redskap kan du utveckla en enorm stabilitet och råstyrka i bålen då sandsäcken tvingar både de ytliga och djupa bålmusklerna att arbeta. När du tränar med en sandsäck får du oftast ett resultat på en bra tränad överkropp som är mycket motståndskraftig mot skador. Sandsäcksträning är inte lätt och ska inte vara lätt. Sandsäcken kommer utmana din och ditt grepp.


Övningar med en sandsäck

knäböj
I denna övningen gör du som ett vanligt pass knäböj. Stå stadigt med axelbredd mellan benen och placera sandsäcken bakom huvudet och börja böja dina knän. Öka motståndet genom att fylla på med mer sand.

Utfall
Samma som vanligt utfall fast även här med en sandsäck bakom huvudet. Öka efter din kapacitet.

Axelpress
I denna övningen lyfter du sandsäcken upp över huvudet och sänker sedan säcken sakta ner framför huvudet till brösthöjd. Upprepa och öka efter din kapacitet.Sandsäckens historia

Träningsredskapet sandsäck har funnits sedan å långt tillbaka i tiden att ingen kan minnas. Det är faktiskt först det senaste århundradet som sandsäcken fått sin uppskattning inom styrke- och uthållighetsträning. Går vi tillbaka till 1890-talet finns det bra sammanställning av fakta hur redskapet har använts av framförallt indiska brottare för att bygga styrka. Sedan dess har sandsäcken fortsatt att användas inom kampsporten. Idag har sandsäcken fått en tacksamhet som ett seriöst och lovligt träningsredskap, oberoende av sport.


Sporttema erbjuder sandsäckar av hög kvalité.

Klicka gärna runder på våra olika kategorier under Styrketräning. Vi erbjuder bland annat prisvärda och bekväma Armmaskiner, Hantlar, Hantelställ och Magmaskiner. Alla våra produkter har frifrakt och garanti på 30 dagars öppet köp. Vi kan även skryta om att vi erbjuder bästa prisgaranti, vilket vi är väldigt stolta över.

Hör gärna av dig om du har fler frågor eller funderingar kring vår kategori med Styrketräning till vår Kundtjänst
 
 
 
KONTAKTA OSS
 
Öppettider
Vardagar 08:30-15:00
 
Tel 0454-10920
info@sporttema.se
 
Adress
Sporttema Sverige AB
Drottninggatan 47
374 36 Karlshamn
 
FÖLJ OSS
 
Nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress för
att få nyheter och erbjudanden från oss.

 
 
 
 
OM SPORTTEMA
 

Vår affärsidé är att erbjuda våra kunder träningsredskap av högsta kvalitet till bästa pris via nätet. Vårt mål är att bli det självklara valet när du som kund söker träningsredskap för din träning. Hos oss köper ni inte ett träningsredskap utan en bättre hälsa och en mera vältränad kropp.

 
 
KUNDSERVICE
 
 
support@sporttema.se