Sporttema.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Start | Om Sporttema | Kost & Träningstips

Kost & Träningstips

Att träna hemma är den snabbaste växande trenden nu. Du kan med fördel kombinera din träning med att titta på TV eller umgås med familjen. Du sparar tid genom att inte förflytta dig till gymmet, slippa stå i kö och vänta på din tur till maskinerna etc.

 

Flertalet av maskinerna är utrustade med transporthjul som gör att du lätt rullar fram dem framför TV:n. Njut av ditt favoritprogram medan du tränar.

 

Tidningen IFORM har en väldigt bra artikel om hemträning, varför du ska börja träna, att tänka på mm:

http://www.iform.se/Crosslink.jsp?d=825&a=679 (Öppnas i nytt fönster)

 

Tips från experterna

Här får du lite tips och råd från kunniga personer. Klicka på bilderna för att läsa mera.
 

Torodd

Torodd Mömb är fysioterapeut med stor idrottserfarenhet. Han arbetar som fysioterapeut och har en bred bakgrund som utövare inom friidrott, cykling, volleyboll och längdåkning. Torodd har också varit instruktör på ett träningscenter och är fysioterapeut för norska landslaget i bowling. Erfarenheten är med andra ord stor, och hans kunskap är intressant för oss som tycker om att ta hand om vår kropp. Därför har vi fått några goda råd som vi gärna delar med oss av.

Lene

Vi har fått en pratstund med Lene Grösland, en erfaren fitnessinstruktör på ett träningscenter. Lene har många järn i elden och en stor entusiast till träning med mening. Dessutom är hon upptagen av helheten i en aktiv vardag och fokuserar på den sunda cyklen: Sömn – Ernäring – Träning – Återhämtning – Välmående.