Sporttema.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Start | Kampsport | MMA

MMA

Här hittar du produkter för kampsporten MMA


MMA är en förkortning på Mixed martial arts. MMA är en sport där man utför sparkar, slag, kast och markkamp med ett stort fokus på närkontakt. Till skillnad från många andra kampsporter visar inte MMA hur deltagaren ska genomföra en viss teknik, utan förklaras snarare hur deltagaren inte får göra.

Vad innefattar MMA?

MMA är anpassat för sparring men även tävlingar och ambitionen för MMA är att ha så få tekniska begränsningar som möjligt. Samtidigt ska man se till att ingen utövare skall få allvarliga skador under träningen eller matchen. I allmänhet är boxning så som kickboxing och muay Thai inkluderat i MMA men även brottning så som fristil och grekisk-romersk samt i viss utsträckning judo en stil inom MMA. Grappling så som brazilian Jiu-Jitsu samt i viss utsträckning sambo är ytterligare en stil inom MMA. dessa tre stilar utgör kärnan i nästan all modern MMA.

MMA regler

Förenklat kan man säga att dessa regler gäller under en MMA match:
Redskap får inte användas inom MMA. Nypa, klösa, bita, peta i ögon och slag mot bakhuvud och skrev är inte heller tillåtet. En match består av ett antal tidsbegränsade ronder. Det som avgör om man vunnit eller förlorat är dina poäng, om en deltagare ger upp, knockout eller att domaren avbryter matchen.


Är du osäker på vilken produkter som passar dig bäst gällande våra produkter för kampsporten MMA? Vi på vår kundtjänst svarar gärna på dina frågor och funderingar.


Här nedan kan du se hela vårt utbud av produkter för kampsporten MMA:

Läs mer

Produkter inom MMA

Boxhandske MMA FIGHT Medium
Finns i lager

Boxhandske MMA FIGHT Medium

Kvalitets-boxhandske MMA fight från Hammer