MENY
 
 

Boxning


Är du en av dem som gillar sporter med styrka och mycket kraft? Ta en närmare titt på vårt utbud av produkter inom boxning och kampsport för att hitta tillbehören som du behöver för att kunna träna både effektivt och riskfritt. Hos oss hittar du både kvalitativ boxningsutrustning, kampsportsutrustning, kläder och diverse lindor som skyddar dina handleder. Varför inte unna dig en boxningssäck som passar både nybörjare och professionella fighters? Har du dessutom ambitioner om att ta din träning till nästa nivå? Då behöver du utrustning som inte bara ser bra ut utan som även håller för intensiva träningspass.


Boxning och träning på en ny nivå

Kampsporter som boxning och MMA (Mixed Martial Arts) fortsätter att växa explosionsartat i takt med att organisationer som UFC (Ultimate Fighting Championship) lockar tittare genom spektakulära matcher och färgstarka slagskämpar. Med utrustning från Sporttema kan du träna lika hårt som superstjärnorna Conor McGregor och Floyd Mayweather Jr. varenda dag. Inhandla boxningssäckar som tål de hårdaste av slag eller ta del av utrustning som skyddar både huvud, ben, tänder och handleder under din intensiva boxningsträning. Med hjälp av oss kan du bygga upp ett fullfjädrat gym med några enkla klick och erbjuda boxning för nybörjare utan att behöva tumma på kvaliteten.


Missa aldrig ett träningspass med våra produkter

Det finns massor av fördelar med att ha våra produkter i hemmet. Med våra boxningshandskar och mittsar är du alltid en armslängd ifrån ett träningspass och kan ägna dig åt boxning själv eller med en god vän. Om du dessutom kombinerar din träning med exempelvis en pulsklocka kan du följa din utveckling och med egna ögon se hur du tar din träning till en ny nivå. Att ha kvalitativ utrustning hemma betyder att du aldrig har en anledning till att skippa ett träningspass på grund av svårigheter att få ihop livspusslet, väder eller för att du helt enkelt inte gillar att vara på gym. Vi hjälper dig att skapa ett hälsosamt leverne.


Fri frakt och prisgaranti när du bestämt dig

Har du sneglat på att införskaffa utrustning för att kunna ägna dig åt boxning i hemmet? Då är du ett steg närmare ditt mål! För att bli helt och hållet nöjd kommer du få en prisgaranti som fastslår att du aldrig betalar mer än nödvändigt. Se till att du har gott om utrymme eller köp hem våra praktiska lösningar som även passar mindre hushåll. För att hålla på med boxningsövningar och boxningspass hemma är det viktigt att du tar en närmare titt på storleken på våra produkter och skaffar exempelvis handskar som sitter bra. Som en extra service mot våra kunder bjuder vi på frakten i hela Sverige.


 

Boxning och kampsport

Här hittar du boxning och kampsportskategorier. Med våra olika kategorier av kampsport och boxning kommer du att kunna välja bland massor av olika träningsövningar och tillbehör som hjälper dig vidare med dina mål inom kampsporten. Sporttema erbjuder allt från boxningshandskar till stående slagsäckar, allt för att just du ska hitta produkterna utefter dina behov och krav. Läs gärna mer om våra olika kategorier här:

-Boxningshandskar
- Boxningssäckar
-Budo/Kampsport/Katana svärd
-Kläder till boxning
- Mitts boxning
- Slagboll
- Stående boxningssäckKampsport kommer i många olika former här nedan har vi listat upp fyra olika kampsportsgrenar som man kan utföra:

Boxing

Boxning är den äldsta kampsportsmetoden som finns. Inom boxning är slag mot överkroppen och ansiktet tillåtet. Det är alltid två utövare som möts i ringen där varje rond består av tre minuter med en minuts vila mellan ronderna. Är man en amatörboxare bär man oftast huvudskydd, handskar och tandskydd medans om man är en proffsboxare har man endast handskar och tandskydd.

Boxning passat dig som vill öka din styrka och uthållighet. Boxning passar de flesta och man behöver inte ha en tidigare bakgrund inom träningen.Kickboxing

Vanlig boxning och kickboxning har många likheter med varandra. Det som skiljer dessa träningar åt är att i kickboxning får man även utföra sparkar mot motståndaren i ringen. Det finns fem olika grenar inom kickboxning i Sverige, men det som är gemensamt med alla fem grenar är att all boxning är tillåtet. Det som skiljer grenarna åt är att reglerna för sparkarna varierar beroende på vilken gren man väljer. Tiderna under en match med kickboxning varierar beroende på om man är amatör eller van kickboxare. Vanligtvis pågår en match för en amatörboxare 3x2 minuter med en minuts vila mellan ronderna. I Sverige är man utrustad med skydd för foten och skenbenet och man bär huvudskydd, suspensoarer, handskar och tandskydd.

Kickboxning passar dig som vill träna upp styrkan i hela kroppen och bli mer uthållig. Man behöver inte vara proffs för att träna kickboxning men är man ovan behöver man använda mer skydd än om man är van utövare inom sporten.


Muay thai

Muay thai känner man mer igen genom namnet thaiboxning, vilket är en kampsport som växt mest i Sverige. Thaiboxning består av ett par grundläggande tekniker som man oftast finslipar så att man kan anpassa träningen efter sina egna behov. Tränar man thaiboxning får man lov att använda sig utav knytnävar, armbågar och knän men även sparkar och grepp är tillåtna i thaiboxning. En match är 5x3 minuter och man skyddar sig bara genom tandskygg, suspensoarer och handskar.

Thaiboxning passar dig som inte är rädd för slag och att få ett och annat blåmärke eller blodsmak i munnen. När du tränar thaiboxning tränar du upp din styrka i hela kroppen, uthålligheten och koordinationen.MMA

MMA står for mixed martial arts och är en blandning av tekniker från brottning, thaiboxning, kickboxning och grappling. Grappling innebär att man får använda sina händer och kasta med sin motståndare. I en MMA match går det i en så kallat oktagon, oktagonen är en stängd, åttkantig bur med metallnät som är klätt i vinyl. En MMA match är oftast 2x5 minuter med 90 sekunders vila mellan ronderna. Man skyddar sig med handskar, benskydd, suspensoarer och tandskydd. Man får utföra slag och sparkar mot knä, huvud och kropp både i stående men även i markposition. Även kast, nedtagningar, ledlås och stranguleringar (utstrypning) är tillåtet. Matchlängden i Sverige är 2x5 minuter med 90 sekunders vila mellan ronderna.

MMA Passar dig som vill ha ut mycket utav din kampsportsträning. MMA är som sagt en blandning utav många olika kampsporter vilket gör att du får en varierad träning. MMA är en väldigt hård träning med många slag.


....................

Frågor?

Har du frågor eller funderingar kring våra olika boxning och kampsports kategorier så kontakta gärna vår kundtjänst

 
 
 
KONTAKTA OSS
 
Öppettider
Vardagar 08:30-15:00
 
Tel 0454-10920
info@sporttema.se
 
Adress
Sporttema Sverige AB
Drottninggatan 47
374 36 Karlshamn
 
FÖLJ OSS
 
Nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress för
att få nyheter och erbjudanden från oss.

 
 
 
 
OM SPORTTEMA
 

Vår affärsidé är att erbjuda våra kunder träningsredskap av högsta kvalitet till bästa pris via nätet. Vårt mål är att bli det självklara valet när du som kund söker träningsredskap för din träning. Hos oss köper ni inte ett träningsredskap utan en bättre hälsa och en mera vältränad kropp.

 
 
KUNDSERVICE
 
 
support@sporttema.se