MENY
 
 

Återhämtning/skador


Produkter för återhämtning efter eller uppvärmning.


Återhämtning/skador Att återhämta sig efter en skada är A och O när du tränar. om man inte återhämtar sig så riskerar skadan att bli värre eller ta längre tid att läka. Med Sporttemas produkter för återhämtning/skador kommer du att kunna kyla ner en skada, massera ömmande muskler eller som en bra uppvärmning före ett träningspass.

Vi rekommendera dig att köpa vår Hyperice Vyper 2.0 om du är ute efter att förbättra skelettrörligheten och minska smärtan i musklerna, förbättra blodcirkulation och stimulera stretchreflexen i musklerna.


Är du ute efter att kyla ner en skada eller ha en trygg säkerhet med på träningen om skadan är framme? då rekommenderar vi vår Hyperice Hyperice Fuel som är utformad för att ge ett alternativ till riktig is och används där is inte finns tillgänglig. Är du däremot ute efter att röra och återhämta dig snabbt? då tipsar vi dig om att köpa vår Hyperice Hypershere som är en lokal vibrationsterapi som ökar rörelseintervallet, flexibiliteten och ökar cirkulationen.

Är du osäker på vilken produkter som passar dig bäst gällande återhämtning/skador? Vi på vår kundtjänst svarar gärna på dina frågor och funderingar.


Här nedan kan du se hela vårt utbud av produkter för återhämtning/skador:

 

Produkter som hjälper dig vid återhämtning och skador efter träning.


Återhämtning/skador För att man ska kunna prestera så bra som möjligt under träningen så är det viktigt att man ger kroppen rätt förutsättningar för återhämtning. När du har tränat hårt under passet så känns oftast kroppen tung, trött och sliten. Hur pass sliten man känner sig beror självklart på hur hårt passet var och tiden kroppen behöver för återhämtning varierar beroende på just detta. Men återhämtningstiden är faktiskt något man i hög grad kan påverka själv. Med Sporttemas återhämtningsprodukter kommer du att kunna återhämta dig snabbare.
Här nedan har vi även listat upp några av våra andra produkter som är bra som återhämtning efter ett hårt träningspass:


- Massagestolar
- Foamroller


Vad är återhämtning?

Återställning och läkning av kroppen är vad återhämtning innebär. Återhämtning innebär även att kroppen bygger upp sig själv igen efter att man har givit allt under träningen. Återhämtning är extra viktigt när du kört ett hårt pass tung styrketräning, hård konditionsträning eller långa och slitsamma löprundor. Kroppen är så fantastisk då du vilar så lagar kroppen sina skador och gör dig lite starkare, så att du är ännu bättre rustad inför nästa träningspass.
....................

Varför är det så viktigt att återhämta sig?

Att vila musklerna efter ett träningspass är viktigt för återhämtningen. Man kan säga att under träningen bryter du ner kroppen och under vilan så bygger du upp kroppen. Om du vill ha en bra muskeltillväxt och prestera mer gäller det att inte slarva med vila och sömn. Det tar ca 48–72 timmar för en muskel att återhämta sig så därför kan det vara bra att man ser till att variera sin träning så att man inte tränar samma muskelgrupp flera dagar i rad. Se även till att kroppen får återhämta sig ordentligt genom att ha minst en vilodag i veckan.
....................


Hur länge ska jag återhämta mig?

-Tränar du med en rask promenad eller lugn löpning är återhämtningen 12–36 timmar
-Tränar du ”vanlig” löpning är återhämtningen 24–48 timmar
-Tränar du snabbare löpning är återhämtningen 48–72 timmar
-Tränar du mycket snabb löpning är återhämtningen 72–96 timmar
-Tränar du sprint eller styrketräning är återhämtningen 72–120 timmar


....................

Frågor?

Har du frågor eller funderingar kring våra produkter för återhämtning/skador så kontakta gärna vårkundtjänst

....................
 
 
 
KONTAKTA OSS
 
Öppettider
Vardagar 08:30-15:00
 
Tel 0454-10920
 
Adress
Sporttema Sverige AB
Drottninggatan 47
374 36 Karlshamn
 
FÖLJ OSS
 
Nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress för
att få nyheter och erbjudanden från oss.

 
 
 
 
OM SPORTTEMA
 

Vår affärsidé är att erbjuda våra kunder träningsredskap av högsta kvalitet till bästa pris via nätet. Vårt mål är att bli det självklara valet när du som kund söker träningsredskap för din träning. Hos oss köper ni inte ett träningsredskap utan en bättre hälsa och en mera vältränad kropp.