Start Köpguider köpguide Crosstrainer
PRODUKTER
PriceRunner Köpskydd
 
NYHETSBREV
 
 

Crosstrainer

Crosstrainer är en träningsform med lågt slitage för att träna benen och rygg/bröst samtidigt. Samtidigt rör du magen och sidorna fram och tillbaka. Denna effektiva träningsform bränner mera kalorier än om du tränar de olika muskelgrupperna var för sig. Att träna på en crosstrainer är idealisk träning om du önskar gå ner i vikt. 

 

Dess bredd av rörelser bygger flexibilitet, och några pass i veckan bygger även upp din kondition.

 

 

Att välja Crosstrainer

 

Det finns crosstrainer som man manuellt justerar samt de som styrs via en display.

  • Manuella - här varierar man motståndet manuellt med en ratt. Antalet motståndsnivåer är begränsade, vanligtvis runt 8 st. Displayen har begränsad information och saknar träningsprogram.

    Passar den som söker en billig och prisvärd crosstrainer utan att ha högre mål.
  • Displaystyrda - här styrs motståndet via displayen (träningsdatorn). Antalet motståndsnivåer är ofta högre, 12-16 eller ännu flera. Desto större antal nivåer, desto mindre är skillnaden mellan varje steg. Vanligtvis även träningsprogram som ger högre motivation i din träning. Har du högre mål med din träning bör du välja en av dessa modeller.

Man bör även beakta:

Vikt på svänghjulet. Svänghjulet är det som man driver runt medan man tränar och som bromsas av magneterna. En högre vikt på detta ger vanligtvis ett jämnare gång under träningen. 


Steglängden - under träningen gör benen en elliptisk rörelse, en längre rörelse är ofta att föredra, framför allt om man är lång.

 

 

Skapa plats för din crosstrainer

Se storleken på respektive crosstrainer, beräkna ytterligare ca 0,5 m runt varje sida som ska vara fritt.

 

 

Modeller som har transporthjul gör det enklare att rulla fram när du ska träna, t.ex. framför tv:n. Efter träningen kan den sedan enkelt rullas undan.

 

Det finns även crosstrainers som man kan fälla upp bakre delen på för att spara plats när den inte används.

 

 

Vad behöver du mera?

Då du kommer att röra dina anklar en hel del bör du även se över att du har ett par bra skor som stödjer bra. Du bör även ha en fast yta som inte crosstrainern halkar runt på. Det finns i butiken särskilda underlagsmattor för detta. De minskar även vibrationer och ljud om du bor i en lyhörd lägenhet.

KUNDSERVICE

Om Sporttema
FAQ
Företagshyra
Köpguide
Köpvillkor
Kontakt
Manualer
Mina sidor
Varumärken

TRYGG E-HANDEL

Sporttema har bedrivit e-handel via www.sporttema.se i över 10 år. Vi har över 40 000 kunder. Bli en nöjd kund ni också.

Vi är anslutna och godkända av den oberoende organisationen Trygg E.Handel. Se logo i toppen.

SPORTTEMAS AFFÄRSIDÉ

Vår affärsidé är att erbjuda våra kunder träningsredskap av högsta kvalitet till bästa pris via nätet. Vårt mål är att bli det självklara valet när du som kund söker träningsredskap för din träning. Hos oss köper ni inte ett träningsredskap utan en bättre hälsa och en mera vältränad kropp.

KONTAKT

Sporttema Sverige AB
Drottninggatan 47
374 36 Karlshamn

Org nr 556708-8124

0454 - 109 20